Polski producent Solgaz nie przestaje zaskakiwać. Wcześniej wykonaliśmy test płyty ceramicznej GPC 4+2 wykorzystującej gaz, a teraz testujemy piekarnik kompaktowy Solgaz SP-34-PM oferujący trzy techniki obróbki termicznej i aż 80 trybów pieczenia.
Żyjemy w czasach, kiedy popularność zyskują nowe techniki przygotowania żywności. Chodzi o to, żeby było szybciej, smaczniej i zdrowiej. Piekarnik kompaktowy Solgaz SP-34-PM pozostaje w zgodzie z tymi trendami, a jednocześnie pozwala na kucharzenie nawet osobom, które cenią sobie szybkość i wygodę użycia.
Recenzja wideo
Zobacz również inne filmy techManiaKa na YouTube!
Specyfikacja, wymiary, montaż
Parametry | |
Pojemność komory | 34 litry |
Wymiary zewnętrzne / waga | 595 x 525 x 454 mm / 33 kg |
Napięcie zasilania | 230V / 50 Hz |
Moc wejściowa/wyjściowa (kuchenka mikrofalowa) | 1550W / 900W |
Moc wyjściowa (ruszt / konwekcja) | 1200W / 1750W |
Moc wejściowa (para) | 1500W |
Moc wejściowa (maksymalna) | 3300W |
Cena piekarnika kompaktowego Solgaz SP-34-PM wynosi 3420 złotych, a wysyłka realizowana jest w ciągu 7 dni od złożenia zamówienia. Więcej informacji znajdziesz na stronie producenta.
Z Solgazem pieczenie niejedno ma imię
Piekarnik kompaktowy Solgaz SP-34-PM dysponuje nie jedną, nie dwoma, a trzema technologiami przygotowania potrawy. Pierwsza, najłatwiejsza do odgadnięcia, to oczywiście konwencjonalny sposób obróbki termicznej przy użyciu ciepła generowanego przez piekarnik. Kolejna to wielkie zaskoczenie — piekarnik wykorzystuje mikrofale oraz umożliwia gotowanie na parze.
Jak łatwo się domyślić, stwarza to bardzo wiele możliwości. Bez problemu przygotujemy różnorodne potrawy i to niezwykle szybko. Dla przykładu, fale mikrofalowe bardzo się przydają podczas rozmrażania produktów lub podgrzewania, z kolei gotowanie na parze, jest – oprócz pieczenia – najzdrowszym sposobem przyrządzania potraw. Pozwala na zachowanie wszystkich walorów smakowych i wartości odżywczych np. w warzywach.
80 sposobów na smaczny posiłek
To właśnie przez łączenie różnych technik obróbki termicznej piekarnik Solgaz SP-34-PM pozwala na rozbudzenie kuchennej kreatywności. Umożliwia przygotowanie różnego rodzaju potraw — od mięsnych, po rybne, warzywne i wiele, wiele innych. W kuchennych podbojach pomaga rozbudowany tryb automatyczny oferujący 80 trybów działania, które dobieramy wedle tego, co chcemy przygotować. Wystarczy dobrać odpowiedni program do potrawy, podać wagę, a reszta zrobi się sama.
Wśród oferowanych przez piekarnik programów znajdują się dania mięsne (np. kurczak, pulpety, eskalopka z indyka, polędwiczki wieprzowe lub kiełbaski), dania z ryb (pstrąg, łosoś, sandacz, śledź), owoce morza, a także dania z ryżu, warzywa grzyby i inne. Programy automatyczne różnią się od siebie grupami – są dania przygotowane na parze i bez pary. Dzięki temu szybciej przyrządzimy także desery, np. ciasteczka owsiane lub babeczki.
Aby w pełni wykorzystać możliwości piekarnika, należy dobrze zapoznać się z instrukcją urządzenia, w której znajdziemy pełną tabelę z nazwą potrawy, przypisany jej tryb działania oraz informacje o tym, z jakich technologii korzysta piekarnik. Na przykład do przygotowania warzyw piekarnik używa gotowania na parze oraz mikrofal, udko z kurczaka przyrządzi korzystając z konwekcji oraz mikrofal, a z kolei świeżą pizzę upiecze przy użyciu samej konwekcji.
Jeden panel by wszystkim sterować
Wydawać by się mogło, że duża ilość funkcji, jakie oferuje piekarnik Solgaz SP-34-PM może przytłoczyć, ale urządzenie jest naprawdę łatwe w obsłudze. Na froncie, ponad drzwiczkami znajduje się duży panel sterowania z ekranem oraz guzikami działającymi na dotyk. Sześć przycisków umieszczonych po lewej stronie umożliwia dobór odpowiedniego trybu grzania (z użyciem i bez użycia pary wodnej), ustawienia automatycznego wyłączenia piekarnika (jest wbudowany timer) oraz zmianę temperatury grzania.
Do nawigacji po menu wykorzystujemy przycisk ze strzałką, natomiast wszystkie operacje wyświetlane są na ekranie. W chwili, w której zapoznamy się z poszczególnymi symbolami, obsługa piekarnika stanie się dziennie prosta. Wśród funkcji mamy tryby bez użycia pary (kuchenka mikrofalowa, konwekcja, grill + konwekcja, kuchenka mikrofalowa + konwekcja itd.), tryby z użyciem pary (także z konwekcją i kuchenką mikrofalową) oraz wspomniane już funkcje automatyczne.
Tutaj także znajduje się specjalny guzik wysuwający zbiornik z wodą dostarczaną do funkcji gotowania na parze. Dostęp do zbiornika jest bardzo łatwy — wysuwamy go z frontowego panelu (nie musimy go wyciągać w całości) i wlewamy wodę. Otwór zatkany gumową blokadą znajduje się bardzo blisko przedniej części zbiornika, więc szybko i łatwo uzupełnimy zapas płynu. Tu jeszcze ciekawostka — piekarnik wyświetla na ekranie miernik pokazujący stan napełnienia zbiornika, więc można na bieżąco kontrolować poziom wody.
Po dostosowaniu wszystkich parametrów wystarczy wcisnąć guzik umieszczony na prawo od ekranu, a piekarnik rozpocznie działanie. W każdej chwili jednym kliknięciem możemy przerwać grzanie — służy do tego odpowiedni guzik opatrzony symbolem pauzy. Pełni on także funkcję blokowania piekarnika chroniącą przed ciekawskimi, młodymi amatorami kucharzenia. 😉 Dla ich bezpieczeństwa producent zadbał także o to, żeby drzwi piekarnika stale były chłodne.
Co w zestawie?
W zestawie, oprócz piekarnika, znajduje się metalowy ruszt do grillowania, taca szklana, na której możemy umieścić naczynie z potrawą oraz zbiornik na wodę do gotowania na parze. Pojemność komory do pieczenia to 34 L, natomiast wymiary zewnętrzne wynoszą 595 x 525 x 454 mm. Piekarnik może zostać obudowany, bez problemu zamontujemy go także w systemie mebli robionych na wymiar. Co bardzo ważne, piekarnik jest zasilany ze standardowego gniazdka prądowego.
Pod względem stylistycznym piekarnik Solgaz SP-34-PM prezentuje się równie elegancko, co płyta gazowa Solgaz GPC 4+2. Front posiada bardzo prostą stylistykę. Czarne szkło pokrywające panel dotykowy oraz drzwi urozmaica rączka ze stali nierdzewnej. Wnętrze urządzenia posiada stosowne opisy ostrzegające przed ciepłem, natomiast wbudowana lampa zapewnia pełny podgląd tego, co się dzieje podczas pieczenia. Oczywiście drzwiczki posiadają specjalną warstwę chroniącą przed mikrofalami, a ich otwarcie wstrzymuje pracę urządzenia. Podobnie, jak w płycie gazowej, tak i tu producent stawia bezpieczeństwo użytkownika ponad wszystko .
Pracy piekarnika towarzyszy dźwięk chłodzenia oraz odgłos działającej mikrofali, aczkolwiek nie jest on głośniejszy od tego, do czego przyzwyczaił mnie prywatny piekarnik w domu. Warto też wspomnieć o tym, że chłodzenie pozostaje aktywne jeszcze przez jakiś czas po wyłączeniu urządzenia. Nie ma więc większych obaw o zniszczenie mebli dookoła piekarnika, aczkolwiek producent zaleca obudowanie materiałem wytrzymującym ciepło nie niższe niż 90 st. C, czyli podobnie jak standard u wszystkich producentów.
Kucharzenie w praktyce
Postanowiłem zweryfikować swoje zdolności kulinarne i przyznam, że piekarnik naprawdę dobrze się sprawdził. Bez problemu udało mi się nastawić tryb działania, który mi odpowiadał, aczkolwiek przydałaby się ściąga z legendą symboli odpowiadających każdemu z trybów działania. Wprawdzie po pewnym czasie nauczymy się wszystkich oznaczeń, ale pomogłoby to na samym początku w oswojeniu się z piekarnikiem. Zauważyłem też, że ekran dotykowy szybko się palcuje — zwłaszcza, kiedy operuje się niezbyt czystymi rękoma. Dobrze, że łatwo się go czyści — zdecydowanie łatwiej niż pokrętła w innych piekarnikach.
Szczególnie doceniłem obecność mikrofali. Kupno piekarnika kompaktowego wyklucza konieczność dokupienia mikrofalówki.
Temperatura maksymalna pieczenia konwekcyjnego to 230 stopni Celsjusza, co nie każdemu może odpowiadać, ale trzeba pamiętać o tym, że urządzenie korzysta z łączenia technologii obróbki grzania. Mamy jeszcze grzałki opiekające i grillujące, a łącząc konwekcję z mikrofalą, której moc maksymalna wynosi 900 W osiągniemy temperatury pieczenia w zupełności wystarczające do wszelkich kuchennych eksperymentów.
Podsumowanie, opinia, ocena
Piekarnik kompaktowy Solgaz SP-34-PM zaskakuje mnogością dostępnych opcji, którymi może spokojnie zastąpić trzy urządzenia — piekarnik, mikrofalówkę oraz garnek do gotowania na parze. Tryby automatyczne pozwalają w pełni wykorzystać możliwości sprzętu, a jednocześnie piec i gotować w sposób szybki, łatwy i zdrowy. Sam sprzęt spisuje się bardzo dobrze, jest przy tym wygodny w użyciu i łatwy do utrzymania w czystości. Nie ma też problemów z izolowaniem ciepła, posiada funkcję rozmrażania, blokadę przed niepożądanym użyciem oraz stale zachowuje zimne drzwi podczas pieczenia.
I choć na początku trudno się zaprzyjaźnić ze wszystkimi dostępnymi opcjami, to w perspektywie widzę tylko jedno: wielkie zadowolenie. I smacznie oraz szybko przygotowany posiłek, rzecz jasna. 😉
ZALETY
- Duży panel z guzikami na dotyk;
- Trzy techniki obróbki termicznej;
- Duża moc mikrofali (900W);
- Wbudowany timer;
- Sygnalizacja dźwiękowa, zimne drzwi podczas pieczenia;
- Termoobieg, funkcja grilla, rozmrażanie
WADY
- Wymaga czasu, żeby poznać wszystkie opcje.
Ceny SOLGAZ SP-34-PM
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
Drzwiczki nie mają żadnych spowalniaczy i trzaskają jak głupie przy zamykaniu, bardzo kiepskie światełko podczas grzania. W ogóle funkcja podświetlania niedopracowana. Ok. Można przywyknąć.
Ale krótko po okresie gwarancji z drzwiczek zaczęła schodzić emalia i pojawiły się place rdzy. Firma poleciła mi zakup drzwiczek za 1.200zł. Masakra, biorąc pod uwagę cenę produktu!!!
Funkcje fajne, ale wykonanie totalnie niedopracowane i brak pomocy ze strony firmy! Załuję, że nie można przesłać zdjęcia.
To urządzenie w wielu wersjach występuje pod masą marek jak Amica, Haier itp – każdy może sobie je kupić w Chinach i mieć pod swoją marką w dowolnej wersji 🙂
uprzejma prośba o polecenie jakiegoś piekarnika z funkcją mikrofali do zabudowy, do ca 3,5 TPLN, który faktycznie nie ma większych problemów z pieczeniem chleba czy też mokrych ciast, będzie użytkowany głównie jako mikrofala, rzadziej wypieki, czasem jedynak te w/w, czyli problematyczne dla tych urządzeń.
Najlepsze są droższe modele Boscha/Siemensa.
Połączenie 3 urządzeń w jednym to fajne rozwiązanie, które sprawdzi się w najmniejszych kuchniach. U nas miejsca za dużo nie ma, wiec takie urządzenie wylądowało w „kominku” który zrobiliśmy we wnęce. Małe urządzenie udało się optymalnie umieścić na fajnej wysokości – nie trzeba się schylać by zobaczyć co się dzieje w środku. Polecam taki montaż. Samo gotowanie jest całkiem fajne. Co prawda, jak tu już zostało wspomniane, przy parowarze trochę wody zostaje po gotowaniu na dnie. Trochę szkoda że tak się dzieje ale łatwo można to po wszystkim wytrzeć. Mała wada z którą da się żyć 🙂
U mnie elegancko się sprawdza w małej kuchni. Jest to idealne rozwiązanie. Zajmuje mało miejsca, bo to przecież tylko jedno urządzenie, a funkcjonalnie trzy. Mam wiec wszystko, a nawet więcej niż chciałam w swojej małej kuchni. Dla mnie to rewelacja.
Uważam, że ten piekarnik to dobry wybór odnośne zdrowego gotowania. Daje nam spore możliwości nawet gdy nie mamy sporego doświadczenia w gotowaniu. Sprawdza si e perfekcyjnie.
Nietypowy piekarnik. Mały, zwarty ale mający bardzo dużo funkcji. I to z tych przydatnych. Może nie jest to typ do dużych kuchni, bo tam jest miejsce na poszczególne urządzenia, ale w średniej kuchni, a tym bardziej w małej, to idealne rozwiązanie. Brak dodatkowych urządzeń to spora wygoda i oszczędność miejsca. Sama funkcjonalność jest całkiem wysoka. Kupując ten piekarnik nie myślałem o gotowaniu na parze, a teraz jestem wielkim fanem tego rozwiązania.
Dziękuję za recenzję, która mnie przekonała, ze właśnie takiego piekarnika szukałam. Cieszy mnie, ze jest to produkt polskiego producenta!
A mi to rozwiązanie bardzo się sprawdza. Jest małe ale funkcjonale. Nietypowe. Ale wszystko zalezy od wielkości kuchni. u mnie mam przynajmniej w jednym urządzeniu 3 urzadzenia. Co prawda nie myślałam o urządzeniu do gotowania na parze, ale jest. I się to sprawdza.
Znakomity pomocnik w domu, który na dodatek idealnie pasuje w nowoczesnym wnętrzu.
Idealne rozwiązanie do malej kuchni, które łączy w sobie funkcjonalność trzech urządzeń. Potrawy przygotowane w tym piekarniku są bardzo smaczne i co najważniejsze większość z nich przygotowuję teraz na parze, a więc zdrowo co bardzo cieszy.
Genialne rozwiązanie, w końcu będzie można przygotować potrawy smacznie i zdrowo.
Dzięki temu piekarnikowi zmieniłam podejście do zdrowego gotowania. Często wykorzystuję funkcję gotowania na parze i muszę przyznać, że nawet dzieciaczki polubiły te intensywne smaki pełne witamin. Piekarnik jest niezawodny w każdym calu jestem zadowolona z jego użytkowania.
Jak dla mnie to mega użyteczne połączenie. Jak niżej wspomniano, podobne, ale nie do końca, ma Amica. Jednak wolę wersję bardziej rozbudowaną, z możliwością gotowania na parze, bo to jest po prostu dużo zdrowszy dodatek do kuchni. Tak mam 3 urządzenia w jednym. Funkcjonalnie to dość rozbudowane urządzenie ale to właśnie przez to rozbudowanie. Czy skomplikowane? Może na początku. Można się nauczyć i śmiało można używać i działać. Gotować tak jak się chce i jak sie lubi. A to najważniejsze. I by potrawy wychodziły. W końcu po to doposażamy swoją kuchnię w sprzęt AGD, jakikolwiek, by przyjemniej nam się gotowało, prawda?
To urządzenie to tak naprawdę Midea TR934F2H – chińczyk w cenie detalicznej $699, a hurcie nawet za połowę tej kwoty. Ten sam sprzęt tylko w wersji bez pieczenia na parze ma w swojej ofercie Amica w 5 wersjach wykończenia np: AMMB44E2GCB X-TYPE.
Dla mnie osobiście to połączenie jest dużym zaskoczeniem ale i wygodą. Nie muszę mieć trzech różnych sprzętów by móc różnie gotować. Mam mikrofalę, piekarnik i urządzenie do gotowania na parze w jednym. W małej kuchni to błogosławieństwo. Może wymiary wnętrza nie są jakoś zaskakująco duże, a nawet bym powiedziała że to dość kompaktowe urządzenie, ale spokojnie można i ugotować i upiec wszystko co się da. Na początku wydaje się, że jest pewien przesyt informacji i możliwości ustawienia w tym urządzeniu. Ale da się to opanować. Mi się udało.
Kupiłam płytę SOLGAZu GAZOWĄ OPTIMA 4+1 oraz piekarnik KOMPAKTOWY SP-34-PM. Używam już od jakiegoś czasu,nie chciałam wydawać opinii zaraz po zakupie bo „trzeba się przestawić”, „przyzwyczaić”, opanować nowy sposób działania i obsługi.
Wcześniejsze sprzęty miałam zamontowane w tradycyjny sposób czyli piekarnik był pod płytą. Więc i nowy sprzęt musiał trafić w te miejsca. I to był początek dramatu. Przerobienie szafek pod wymagania sprzętu kosztowało mnie ponad 500 zł. – wywietrzniki, wentylacje, kartki, dziurki a do tego jeszcze koszt zmniejszenia otworu w blacie po poprzedniej płycie. Przeczytałam w FAQ, ze owszem, piekarnik można zamontować pod płytą – jasne, można ale kto chciałby wyciągać potrawy z piekarnika NA KOLANACH??? To jakiś koszmar.
Wiedziałam że piekarnik jest mniejszy bo wymusza to funkcja mikrofali. Własnie dzięki tej funkcji zdecydowałam się na tak drogi piekarnik, bo mimo dużej kuchni nie lubię gratów na blatach. Ale to była ogromna pomyłka. Czuję się jakbym przesiadła się z ferrari do matiza. Do tego brak prowadnic dla tej ciężkiej szyby co imituje blachę jakie są we wszystkich piekarnikach. Już pierwsze poparzenia mam za sobą. Niesamowicie głośna praca – ja się wstydzę tego włączać przy gościach!!! Niezrozumiałe funkcje, nieprecyzyjne funkcje automatyczne (wyciągam twarde, niedogotowane, niedopieczone potrawy), mętna instrukcja, ogrom ikon nie do końca czytelnych. Jestem załamana. Rozczarowana. Nie podoba mi się dosłownie wszystko – od wyglądu, przez obsługę po efekty pracy. Nie mam pieniędzy na marnotrawienie, nie opływam w kasę – jestem normalną żoną, matką, pracownikiem umysłowym – na przeciętnym poziomie ekonomicznym. Ale uwielbiam i umiem gotować dlatego inwestuję w sprzęty – a ten piekarnik to jedna wielka pomyłka i stracona moja ciężko oszczędzana kasa.
witam jak ustawic ten piekarnik pod pizze? dzięki
a jak ustawic pod pizze tenpiekarnik?
Witam ,jaka funcje wybrac i ustawic piekarnik pod pizze?
Ktoś może podać dokładne wymiary jakie musi mieć blacha do tego piekarnika? Chciałbym przed zakupem sprawdzić czy są dostępne.
Dobra pora dnia. Czy mogę ułożyć naczynia na dnie pieca, ponieważ nie jest ono zawieszone na wysokości rusztu? Piekarnika Solgaz SP-34-PM
wszyscy Go zachwalają użytkują itp, itd. ale nikt nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie: wymiar wewnętrzny czyli jaką blaszkę (blachę, formę) z ciastem umieszczę w tymże piekarniku
Na stronie producenta jest podany tylko i wyłącznie wymiar zewnętrzny.
Mnie też się podoba ale kurka wodna najważniejsza informacja jest skutecznie ukryta
Zwykła chińszczyzna – pełno wadliwych sztuk
Mam ten piekarnik mikrofala działa idealnie konwencja jest okiem tylko para od nowości nie działa kaplem się po miesiącu od użytkownia jak chciałem zrobić warzywa na parze wyświetla się E05
Piekarnik wygląda zachwycajaco, same dobre opinie, zależy mi na informacjach o wymiarach blaszek jakie do niego wchodzą, czy ktoś mi pomoże? ?
Wymiary są na stronie producenta
Piekarnik pierwsza klasa. Mamy go od 2 miesięcy. Sprawdza się nienagannie.
Ja zaszalałam i kupiłam sobie cały zestaw czyli piekarnik, płytę i okap. Jestem niezmiernie zadowolona. Z moimi jasnymi meblami wyglądają imponująco. Powiem wam ze za równo ciasto jak i ostatnio robiona przeze mnie lasagne wyszlo przepyszne. Z poprzednim piekarnikiem amica nawet nie ma porównania. Nie zamieniłabym go na żaden inny. Polecam
Ode mnie też 10/10. Chociaż się starałem nie mogę się do niczego doczepić:) Małżonka zakochała się w nim w ciągu sekundy. Ma wiele przydatnych funkcji i udogodnień.
OMG jest boski. Kupiłam go kilka tygodni temu. Jedzonko smakuje mi o wiele lepiej.
Kupiłam, testuje już 3 tygodnie. Połączenie trzech w funkcji w jednym piekarniku – super sprawa. Kurczak po zrobieniu z funkcją pary – bardzo soczysty, warzywa sparowane – rewelacyjne. Ale piekarnik ma też swoje minusy. Po 1 – po uzywaniu funkcji pary na dnie piekarnika robi się kałuża, bo nie cała woda jest odprowadzana do pojemnika, co powoduje ze trzeba najpierw odczekać az woda ostygnie i potem to zebrać, co niestety ogranicza mozliwosc dalszego uzytkowania przez jakies 20-30 min po uzytkowaniu z f,pary.. a druga sprawa – po niecałych 2 tygodniach podczas pieczenia pękła płyta szklana i niesteyty – musiałam kupić nową. A ponieważ ma niestandardowe wymiary – musialam wybrać oferte Solgazu i tu wielki minus. Koszt tego naczynia to 250zł + 20/30 zł za wysyłke – co stanowi dla mnie bardzo duży wydatek jak na cos takiego, tym bardziej – że tej płyty (grube szkło żaroodporne) nikt nie uszkodził więc musiała to byc sprawa wynikająca z uszkodzenia podczas transportu albo błedu produkcyjnego. Niestety – reklamacja została rozpatrzona negatywnie – dlatego oceniam 3,5 w pięciostopniowej skali
Jakich wymiarów blaszka wchodzi do tego piekarnika?
Witam, czy można w tym piekarniku piec pizze na kamieniu? Czy to 230st wystarczy zeby nagrzac kamien ?
Perfekcja w każdym calu. Uwielbiam go.
Bardzo proszę o podanie wymiarów wewnętrznych tego piekarnika kompaktowego – będę wdzięczna pozdrawiam!
Bardzo proszę o podanie (w miarę dokładnie) wymiarów wewnętrznych tego piekarnika kompaktowego -Będę wdzięczna – pozdrawiam.
JESTEM ZDECYDOWANIE NA TAK, DLACZEGO? BO GO MAM!
JESTEM BLISKA NA TAK , ALE PODAJ MI REALNE WYMIARY WEWNĘTRZNE – BARDZO PROSZĘ. KUPIŁEŚ PRZEZ INTERNET, CZY W SKLEPIE NAPISZ JAKIM, PYTAŁAM W KILKU I NIE MAJĄ A W JEDNYM ZROBILI DUŻE OCZY, BO O TAKIM NIE SŁYSZELI. ODPISZ BARDZO PROSZĘ – POZDRAWIAM.
wejdz na http://www.solgaz.eu, strona producenta. Tak znajdziesz wszystkie szczegoly. Pozdrawiam
MAM PYTANIE. DO GNIAZDKA NORMALNIE SIE WPINA CZY JAKAS SIŁA??
W teście jest informacja, że piekarnik jest zasilany ze standardowego gniazdka prądowego, więc siła nie będzie potrzebna. 🙂
Mi tam wymiar odpowiada. Gotuje dla rodziny a nie dla wojska. 2 ciasta naraz albo duzy kawal miesa to calkiem spoko
Cieszę się, że Ci odpowiada. Ja dla wojska też nie gotuję tylko dla rodziny takiej trochę większej 10 osób. Przyzwyczajona jestem do piekarnika w zwykłej kuchni gazowej, więc, jak przeczytałam podane wymiary wydawało mi się, że jest to mała przestrzeń. Jak długo użytkujesz piekarnik kompaktowy? Czy dobrze funkcjonuje mikrofala w tym piekarniku? Podziel się wiadomościami na temat użytkowania kompaktu. Pozdrawiam!!
Mam prośbę, bąć tak miły i zmierz, czy zmieści się blaszka od ciasta o wymiarach 30cmx 42cm -czekam na informację
Dokladnie 🙂 Widzialem w sklepie i bez problemu miesci sie duzy kurak albo dwie blaszki z ciastem!
Ludzie nie potrafią mierzyć, bez nerwów panie
Ewa chyba żartujesz… Mierzyłam w sklepie i w sam raz duży kurczak wejdzie albo ogromne naczynie żaroodporne. Albo źle mierzyłaś albo jesteś z konkurencji :)) Pozdrawiam!
Nie jestem z konkurencji ani sama nie mierzyłam, te wymiary podał mi konsultant solgaz podczas wymiany zdań e-mailem. Sama wolałabym, aby te wymiary były większe bo trochę napaliłam się na ten piekarnik kompaktowy.Muszę sama dotrzeć do sklepu i porządnie wymierzyć po swojemu. Pozdrawiam!
A w jakim sklepie to mierzyłaś jeśli kupić można to tylko na zamówienie a wiec w ciemno jak by nie było
wszystkie sklepy mycenter, a teraz slyszalem ze wchodzą do media markt i media expert
Wszystko ciekawie wygląda i świetna prezentacja nawet byłam zdecydowana kupić ten piekarnik kompaktowy mimo ceny ( chcąc kupić oddzielnie piekarnik i mikrofalę taniej nie będzie), ale nie podają wymiarów wnętrza piekarnika – a to duży błąd. Jakby nie patrzeć piekarnik jest bardzo mały 40cm szeroki (blaszka do ciasta ma42cm) 38cm głęboki -to jakoś ujdzie, 21cm wysokości -i co w tm upiec? Kurczak nadziewany w całości – nie zmieści się, indyk również, tortownica z biszkoptem też się nie zmieści nawet naczynie żaroodporne z pokrywą ma min.20cm wysokości. Kupując takie „cacko” chciałoby się je wykorzystywać.Nie zawsze przygotowuje się duże porcja, ale musi być taka możliwość, bo zakupu dokonuje się raz na kilka lat. Ja rezygnuję z zakupu.
CIEKAWE MUSZE ZOBACZYC TO NA ZYWO KIEDYS
Nie wierze…ktoś pisze że to „ten sam tylko bez parowaru”. A mój fiat 126p to ten sam co nowy Fiat 500, tylko bez klimy?
Zaskakujące że dorośli – wydawało by się – ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem i podają w komentarzach jakieś piekarniki parowe które nie mają ani grilla ani mikrofali. Porażka
Za niska temperatura maksymalna – dyskwalifikacja na starcie.
Na dodatek dopowiem, że ten model piekarnika z mikrofalą, ale bez parowaru ma Amica za 1800-2200 zł. Oba urządzenia pochodzą z tej samej fabryki.
A o to i one 😀 Wyposażenie i środek identyko. Różnice to programator i parowar.
http://www….kompaktowe
A ty jesteś ślepy czy z konkurencji solgazu?
Przeciez to inna wersja, nawet pary nie ma
Post wyżej napisałem że Amica ma ten sam piekarnik tylko bez parowaru. Czytaj ze zrozumieniem kobieto.
BEZ PAROWARU – to tak jak powiedzieć że no moja stara nokia to iPhone, tylko bez oprogramowania i aparatu. No ale przecież też telefon….Luuudzie…
Jakoś mnie ta kuchenka nie przekonuje, mam w planach kupno ale 230 stopni to trochę mało szczególnie że najczęściej w niej robię pizze.
Tak szczerze, to piekarnik piecze tak dobrze, że musiałem wymienić kilka zdjęć bo mi się pizza (sic!) za mocno przypiekła. Zauważ, że mamy możliwość łączenia technik pieczenia, więc oprócz konwekcji mamy np. mikrofale. 😉
Z cenami by mogli tylko na Ziemię zejść 🙂
Bardzo ładny.
Mnie tez sie podoba!
Szkoda ze kupilem miesiac temu z ich innym piekarnikiem ! Nie wiedzialem o tym!!
fajne gdzie kupić
Za pośrednictwem strony producenta. 🙂
dziekuje pozdrawiam
Łuuuu. Wygląda na niezły wypas.
Mam ich plyte juz troche. Jak piekarnik chodzi rownie dobrze to będzie sukces 🙂