, Kuchnie i piekarniki Solgaz Testy Akcja partnerska

Solgaz Innova Premium – płyta gazowa, która wygląda jak… indukcja? (OPINIA)

Solgaz Innova Premium / fot. techManiaK.pl

Popularne produkty:

25 odpowiedzi na “Solgaz Innova Premium – płyta gazowa, która wygląda jak… indukcja? (OPINIA)”

  1. Karola pisze:

    Solgaz Innova Premium 4+1 to jest dosłownie porażka. Straciłam na to 4tysiące po to, żeby znienawidzić gotowanie. Czas nagrzewania samej wody to 20 minut, oczywiście serwis Solgazu (o ile uda się już dodzwonić) twierdzi, że jest to rewelacyjny czas i się „wypina” na klienta. Przy gotowaniu na 2 palnikach i to na 6 włącza się alarm – przegrzana płyta. By ugotować cokolwiek zalewam to wrzątkiem z czajnika elektrycznego a i tak zanim zacznie się w garnku gotować mija przynajmniej 10 minut. Zamiast pieczenia mięsa jest jego gotowanie. Tragedia dosłownie. Już sama instrukcja obsługi pozostawia wiele do życzenia. Strata pieniędzy!!!

  2. Zofia pisze:

    Bardzo oryginalna ta nowa płyta. Jestem pod wrażeniem.

  3. KonradW pisze:

    Przyłączam się do tych osób, które uważają, że to fajne rozwiązanie. Działa i spełnia swoje zadanie. Gotuje się dobrze i nie mam co narzekać. Zastanawiam się nad wypowiedziami Pana Krzysztofa. Albo ma misję przeciwko producentowi, albo jest z konkurencji. No bo jak wytłumaczyć jego ilość wpisów i to negatywnych. Próbujących przedstawić tylko swoja prawdę, nie zważając na to, że innym to rozwiązanie może po prostu pasować. Funkcjonalnie i wyglądowo.

  4. halup pisze:

    Zaskakująca dbałość o szczegóły w wyglądzie i to, że ta innowacja to polska firma.

  5. Aras pisze:

    Nowoczesny wygląd idący z w parze z funkcjonalnością. Po zamontowaniu i użytkowaniu jestem nią cały czas oczarowany.

  6. krayak pisze:

    Mam i działa ok. Jakoś nie zauważyłem, by gorzej się gotowało na tym Solgazie od mojej starej Amici. Funkcjonalnie to nie ma co porównywać. Nebo a ziemia. Konkurencja oczywiście będzie się starać.napisać wszystko, by zniechęcić do zakupu. Ponieważ technologia jest opatentowana i sami nic takiego nie mogą zrobić. Proste. Jak dla mnie jest ok i to jest najważniejsze.

  7. G pisze:

    To jest totalnie nietrafiona technologia – pogadaj z ludźmi od AGD. Mnie sprzedawca szybko wyleczył z tego „wynalazku”, bo nie nadaje się do gotowania – straaaasznie wolno podgrzewa i gotuje, to jest bez sensu. Chyba ze jako mebel. Ale wtedy można kupic Jakakolwiek płytę. To dlatego tego solgazu nie ma już w wielu sieciach. Fakty, fakty, fakty…

  8. Olka pisze:

    Płyta perfekcyjnie się prezentuje, a generowane oszczędności zużycia gazu kuszą by zastanowić się nad jej wyborem. Ja się skusiłam i wybrałam wariant premium by mieć zwiększoną trwałość ceramiki. Właśnie przez uszkodzenie ceramiki w starej kuchence musiałam rozglądać się za nową płytą.Z aktualnego wyboru jestem zadowolona 🙂

  9. Agnieszka pisze:

    Mam i polecam. Zupełnie inna jakość gotowania niz na tradycyjnej płycie. Możliwość zadania temperatury to genialne rozwiązanie. Dużo ułatwia i upraszcza. Tylko na początku musimy się do tej funkcji przekonać i jej nauczyć 🙂 Ale da się i ona robi właściwie wszystko 🙂 Oczywiście to jest chyba tylko w tej wersji premium ale warto do tego dopłacić. Zyskujemy bardzo płynne regulowanie gazu i całego procesu gotowania. Gdzieś czytałam, że płyty Solgazu są głośne. A moja cichutka. Nie śledziłam rozwoju tych płyt, więc nie wiem jak to było wcześniej, ale pewnie tu też coś zmienili. To co mam w domu, to po prostu normalne, ciche urzadzenie, na którym z przyjemnością się gotuje 😉

  10. szymanderski pisze:

    Ja jestem zadowolony z użytkowania. Działa znakomicie i do tego całkiem funkcjonalna. Żadna inna płyta nie może zaoferować tego samego, co to rozwiązanie. Odniosę się do opinii, że długo się tu gotuje. Przechodziłem z innej płyty gazowej na Solgaz i prawdę powiedziawszy nie zauważyłem, by to jakoś dłużej działa. Oczywiście indukcja działa inaczej i szybciej i tu na pewno będzie różnica, ale pomiędzy zwykła gazówką a Solgazem tej różnicy nie ma. Taka po prostu uroda gotowania na gazie. Kupując to rozwiązanie, po prostu na takie czasy sie zgadzamy.

    • Krzysztof Kulikowski pisze:

      Bzdura – na płytach tego typu czasy gotowania są jak na starych płytach elektrycznych – płyty gazowe z palnikami od 1 do 4 kW gotują wielokrotnie szybciej. Kolejna fałszywa „opinia”. Jedyną prawdą z tej opinii jest stwierdzenie, że kupując Solgaz, zgadzamy się na takie długie czasy gotowania.

  11. Anna pisze:

    Płyta Innova Standard po 5 dniach użytkowania zostala przeze mnie zwrócona do Solgaz. Porażka, porażka i jeszcze raz porażka. 4 litry wody do punktu wrzenia to ok. 29 minut. Piekarnik pid płytą obniżony, przerwa 15 cm nue wystarcza, płyta przegrzewa się i wyłącza sypiąc alarmami. Bardzo mała, 2 duże garnki o średnicy 26 cm nie mieszczą się na dużych palnikach. Płyta nie dla rodziny, tylko do podgrzewania, a cena jakby nie było powala

    • Krzysztof Kulikowski pisze:

      Niestety to standard z uwagi na technologię, której nikt nie chce rozwijać – ślepa uliczka ewolucji płyty gazowej.

  12. tureqt pisze:

    Najważniejsze, że to działa. Takie innowacyjne podejście to spore ryzyko dla firmy. Fajnie, że podjęli takie ryzyko i zrobili coś innego niż większość produkuje. Moim zdaniem to strzał w dziesiątkę. Rozwiązanie działa bardzo fajnie. I wygląda znakomicie. Funkcjonalnie to chyba nie ma konkurencji. No ja nie spotkałem płyty gazowej z takimi funkcjami, jakie ma Innova.

  13. Magdalena pisze:

    Robi wrażenie zarówno wyglądem jak i funkcjonalnością. Sama bym widziała Innova Premium u siebie w kuchni.

  14. Justyna pisze:

    Premium jest genialna. Cicha i doskonale gotuje. Płynna zmiana ustawień i samego płomienia to bajka. Sterowanie taką płytą jest po prostu genialne. Gotowanie w momencie gdy ustawia się po prostu żądana temperaturę na płycie to sama przyjemność. Szczególnie gdy gotuje się potrawy, które robi się długo. Najbardziej popularny rosół jest tego przykładem. Jak ma być dobry to wymaga czasu i stabilnej temperatury. Tutaj to mamy.

  15. Jacek pisze:

    Dan w tych zamknietych palnikach spalanie następuje w dużo wyższej temperaturze niż w tradycyjnej płycie. Więcej się spala, więc i spaliny są bardziej czyste, mniej tłuste.

  16. Włodzimierz pisze:

    Do pełni szczęścia brakuje tylko opinii tych którzy już korzystają z wyrobów Solgazu. Sa na szczęście w internecie.

  17. Dan pisze:

    a co z tłustym osadem z gazu jest dalej jak w przypadku tradycyjnych kuchenek czy czysto jak przy indukcji ?

  18. Zygmunt pisze:

    Genialnie i prosto to wygląda. Prawie jak indukcja a jednak gaz. Dla mnie pomysł pierwsza klasa.

  19. Daria pisze:

    Bardzo ładnie to wygląda. Gotowanie na gazie jest, moim zdaniem, lepszym rozwiązaniem niż sama indukcja. Niby indukcja ma zalety, jest szybsza. Ale czy gotowanie polega właśnie na tym by się spieszyć. Jest wiele potraw, które wymagają czasu. I gaz doskonale w takim przypadku się sprawdza. Sama mam gaz i nie zamieniłabym tego rozwiązania na indukcję. Jest to dla mnie bardziej naturalne w kuchni.

  20. Norbi pisze:

    Fajna i zupełnie inna niż większość dostępnych na rynku. Solgaz swoimi patentami idzie dość fajnie do przodu, robiąc całkiem fajne wynalazki, które potem umieszcza w swoich płytach. Żarniki to jeden z ich patentów. Cichy sposób zapalania gazu, ale z tego co czytałem to też same zawory mają w tych płytach zupełnie inną konstrukcję. Zawory magnetyczne – gdzieś trafiłem na tą nazwę. Pewnie tym patentem pozwalają na płynną regulację mocy i temperatury samego palnika. Innova ma wiele plusów i chyba tylko jeden minus, jak sami to zauważyliście – cena trochę wysoka. No ale to nowość, więc z czasem może będzie lepiej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


reklamaml