REKLAMA TP
, Kuchnie i piekarniki Polecamy Whirlpool Artykuł sponsorowany

Piekarnik z prawdziwym generatorem pary. Warto kupić?

Whirlpool W6 OS4 4S2 P BL

Te artykuły także cię zainteresują:

Popularne produkty:

6 odpowiedzi na “Piekarnik z prawdziwym generatorem pary. Warto kupić?”

  1. Radek pisze:

    Mam podobne pytanie. Który model wybrać Whirlpool W6 OS4 4S2 P BL czy Electrolux COC8H31Z SteamCrisp ? Obecnie oba są w tej samej cenie 2649 zł.

    • Krzysztof Kulikowski pisze:

      Oba mają podobną elektronikę tekstową, Whirlpool większy zbiornik wody, więcej prowadnic teleskopowych, czyszczenie pyrolityczne (Electrolux parowe), ale za to Electrolux ma znacznie szersze blachy i komorę pieczenia, termosondę do mięs. Oba to dobre piekarniki, więc trzeba wybrać na czym nam zalezy – lepsze czyszczenie to Whirlpool, termosonda to Electrolux.

  2. Robert pisze:

    Dzień dobry,

    Aktualnie stoimy przed wyborem piekarnika, zależy nam na pieczeniu parowym. Wybieramy spośród modelu z artykułu tj. W6 OS4 4S2 P BL , a Electrolux EOB7S31Z SteamBoost. Według Pana, który z tych piekarników będzie lepszym wyborem? Czy są jakieś znaczące różnice miedzy nimi? Electrolux na pewno nie ma opcji pyrolizy.

    Z góry dziękuję za pomoc,

    Pozdrawiam,
    Robert

    • Krzysztof Kulikowski pisze:

      To piekarniki z innego poziomu. Odpowiednikiem Whirlpooli jest seria SteamCrisp, a nie SteamBoost, gdyż ta to już modele 3w1 gotujące na parze, a nie tylko wspomagane parowo. EOB7 to podstawowy model serii SB, więc będzie miał mniej funkcji od wspomaganego parowo Whirlpoola, ale bardziej zaawansowany system parowy – kwestia potrzeb.

  3. Michał pisze:

    Witam, Proszę mi powiedzieć, jak wygląda kwestia montażu piekarnika w sąsiedztwie lodówki SBS z LG w zabudowie? Krążą różne głosy.

    • Krzysztof Kulikowski pisze:

      Nie ma większego znaczenia – piekarniki mają chłodzenie obudowy i oddają większość ciepłą przodem, a szafki nie nagrzewają się bardziej niż 90-100 stopni przy bardzo długim pieczeniu – wyjątkiem jest proces pyrolizy gdzie piekarniki osiągają 480 stopni przy wypalaniu komory. Lodówka sbs i tak powinna być nieco odstawiona od ścian i mebli, zarówno z boków, jak i tyłu – mają po bokach kratki wentylacyjne, więc dla prawidłowej wentylacji sprzętu warto dać lodówce 5 cm z każdej strony, a żeby nie było widać szpar to od frontu można zrobić maskownice za uszczelkami drzwi.

Pozostaw odpowiedź Michał Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.


reklamaml