reklamaml
Copyright © agdManiaK wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wyrażamy zgody na kopiowanie całości lub fragmentów treści. |
Największa sieć blogów Nowych Technologii techManiaK.PL CATALIST s.c., ul. Krowoderskich Zuchów 17/12, 31-271 Kraków 444 queries. 0,107, 0.107 (0,107) (14851518.5, D3dgg6hDh43) |
Witam a czy ma Pan informacje jak jest z nagrzewaniem szyby przedniej. Poprzedni piekarnik firmy Anika popalił mi okleinę na szufladkach obok piekarnika. Czy w tym piekarniku jest wystarczająco dobra uszczelka , która chroni aby ciepło nie wydostawało się na zewnątrz. .Będę wdzięczny za szybką odpowiedz
Mirek to czym ty meble okleiłeś? Papierem? Mam amica ed57527b x-type pyro . Więc model wyżej z pyriolizą. Nie wiem jak w tym modelu, ale uszczelka jest bardzo gruba i solidna, ma inny kolor niż w innych piekarnikach więc może inny materiał w niej użyto. Szyby dobrze i izolują ciepło.
Nie wiem twój stary piekarnik szybko popalił Ci okleinę, ale ja od listopada 2019 nie widzę, takich problemów (meble lakierowane egger, obok wstawki drewniane też z egger dąb halifax).
Gdzieś w instrukcji widziałem info, że meble powinny być odporne na temp 100 stopni.
I może to nie kwestia uszczelki a tego, że jak otwierasz nagrzany piekarnik to wtedy to gorące powietrze popaliło okleinę?
W piekarnikach z oyroliza uszczelki są inne niż w tych najtańszych modelach.
To nie kwestia uszczelki a wentylacji obudowy. Nowe modele mają przeprojektowane fronty (te z 77 litrową komorą) i lepiej sobie w tym temacie radzą, lecz nadal Amica rozróżnia chłodny od zimnego frontu
https://www….front_35_c