Nie tylko activeManiaK rusza z nowym cyklem, agdManiaK również ma dla Was coś specjalnego. Jeśli jesteś łasuchem, a przy tym chcesz odżywiać się zdrowiej, to śledź nasze „Sekretne przepisy”, z których będziesz czerpać garściami. Na pierwszy ogień idzie bezglutenowa pizza. Do dzieła!
Kochani, dziś podam Wam mega fajny przepis dla wszystkich pożeraczy pizzy. Jesli uwielbiacie włoską kuchnię, to koniecznie musicie go wypróbować. Przepis dostałam od kuzynki, która tak zachwalała tę pizzę, że nie mogłam się nie skusić i… nie żałuję! Doznania, które odczuły moje kubki smakowe są nie do opisania. Zresztą sami się przekonacie! 😉
Łączymy suche składniki z wodą i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do zimnego piekarnika i nastawiamy temperaturę około 180-190 stopni. Po 10 minutach wyjmujemy ciasto (może być lekko spękane, ale nie przejmujcie się tym), smarujemy koncentratem i układamy składniki farszu i tutaj już wasze ulubione… u mnie były to:
Pizzę pieczemy ok. 15-20 minut aż do zrumienienia ciasta.
I jeszcze kilka zdjęć na zachętę! 😉
SMACZNEGO! 🙂
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
Testujemy Roborock Qrevo MaxV, czyli jeden z najciekawszych robotów sprzątających na polskim rynku. Co potrafi…
W RTV Euro AGD wystartowała kolejna promocja na roboty Worx Landroid. Za 1 zł zgarnąć…
Długoterminowe prognozy pogody zapowiadają upalne lato, więc to najlepszy czas, aby pomyśleć o instalacji klimatyzacji…
Hisense wprowadza na polski rynek nową lodówkę - to model RQ768N4GBE, który ma tylko 60…
Powróciła promocja na odkurzacze pionowe marki Electrolux – kupując wybrany model wyposażony w końcówkę mopującą,…
Szukasz dobrej suszarki z systemem samooczyszczenia? Nie będzie łatwo. Dlatego przejrzałem oferty z polskich sklepów…
Wraz z naszymi partnerami stosujemy pliki cookies i inne pokrewne technologie, aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane na urządzeniu końcowym. Używamy plików cookies, aby wyświetlać swoim Użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy oraz w celach analitycznych i statystycznych. Jeśli korzystasz z naszej strony internetowej bez zmiany ustawień przeglądarki, oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej oraz naszych partnerów. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies.
Polityka Cookies
Komentarze
Choć nie jestem autorem to małe sprostowanie - zwykły owies faktycznie może być zanieczyszczony glutenem. Dlatego można kupić fiński oznakowany owies, którego spożywanie w niewielkich ilościach jest dozwolone i po kłopocie. Dzięki za zwrócenie uwagi ;)
Gratuluję autorowi niewiedzy i wprowadzania ludzi w błąd. Zwykły owies jest silnie zanieczyszczony glutenem, dlatego jest zabroniony w diecie bezglutenowej.